Home » Blog » Fitbit Inspire 2 maakt gebruik van Tile-technologie

Fitbit Inspire 2 maakt gebruik van Tile-technologie

Fitbit Inspire 2 Tile zoek mijn tracker

Op 22 maart kondigde Fitbit een nieuwe samenwerking aan. Het grote wearable-bedrijf gaat samenwerken met Tile. Vanaf deze week kan je – als je de Fitbit Inspire 2 bezit mét Fitbit Premium – gebruik maken van de Tile-technologie. Hierdoor hoef je nooit meer zorgen te maken dat je de Fitbit Inspire 2 kwijtraakt. Dankzij Tile kun je de activity tracker altijd weer lokaliseren als je deze kwijt bent. Als de Inspire 2 verbonden is met Bluetooth, bijvoorbeeld thuis, kun je de tracker makkelijk terugvinden. Als je de tracker ergens bent kwijtgeraakt, buiten bluetooth bereik, op grote afstand kun je via de Tile app en Fitbit de laatst uitgezonden locatie terugvinden dankzij het Tile-netwerk.

Let op: Je kan deze technologie alleen gebruiken in combinatie met Fitbit Premium.

Wat is Tile?

Tile is een bedrijf dat zich richt op het vinden van voorwerpen. Zij hebben een kleine bluetooth tracker ontworpen die je aan vrijwel alles kan hangen. Denk bijvoorbeeld aan autosleutels, een favoriete knuffel of draagbare speaker. Als de Tile is gekoppeld aan een telefoon, kun je altijd het voorwerp weer terugvinden. Ben je buiten bluetooth bereik, dan kun je de laatst uitgezonden locatie terugvinden in de app. Hiervoor is Tile afhankelijk van de hoeveelheid mensen die de app hebben geïnstalleerd. Deze technologie zit sinds 2021 ook verwerkt in de Fitbit Inspire 2 activity tracker.

Uit het Fitbit persbericht:

Als u uw Inspire 2 thuis kwijtraakt, kunt u de Tile-app gebruiken om uw apparaat te lokaliseren. Als u uw Inspire 2 kwijt bent en u zich buiten het Bluetooth-bereik bevindt, kunt u de Tile-app gebruiken om de meest recente locatie te bekijken of het wereldwijde netwerk van Tile gebruiken om het te vinden. Als uw Inspire 2 bovendien via Bluetooth is verbonden met uw telefoon, kunt u uw Inspire 2 nu gebruiken om uw telefoon te laten overgaan, zelfs als deze stil is. (bron)

Update voor bestaande gebruikers

Als bestaande Inspire 2-gebruiker wordt je vanaf vandaag en deze week uitgerold, gevraagd om je apparaat software bij te werken in de Fitbit-app om de Tile-functie toe te voegen, en je wordt vervolgens gevraagd om de Tile-app te downloaden om de zoektool te activeren. Alle nieuwe Inspire 2-apparaten kunnen ook de zoektechnologie van Tile inschakelen.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.