Home » Blog » Wahoo ELEMNT RIVAL: Nieuw multisporthorloge

Wahoo ELEMNT RIVAL: Nieuw multisporthorloge

Wahoo rival

Voor de Wahooligans en de triatleten onder ons is er nu een nieuw sporthorloge op de markt gebracht! De Wahoo ELEMNT RIVAL. Komt de naam ELEMNT je bekend voor? Dat kan! Als je bekend bent met de verschillende fietscomputers zal je ELEMNT kennen van de ELEMNT Roam en de ELEMNT Bolt. Deze technologie heeft nu meerdere kenmerken toegevoegd die uniek zijn in de multisport wereld. Meer weten over dit nieuwe horloge? Lees snel verder! Dit is zeker niet het laatste Wahoo sporthorloge dat op de markt wordt gebracht!

Over de Wahoo ELEMNT RIVAL

Wat meteen opvalt als we kijken naar dit nieuwe sporthorloge is dat de nadruk door Wahoo wordt gelegd op de eenvoudige manier waarop je het sporthorloge tijdens het sporten kan bedienen. Hierdoor kan jij je tijdens een training of wedstrijd volledig focussen op het sporten en hoef je je niet druk te maken om het horloge. En bij volledig focussen bedoelen ze ook echt volledig focussen. Zelfs tijdens een triathlonwedstrijd hoef je je horloge niet te bedienen tijdens de overgangen! Hij volgt de sporten contactloos. Als triatleet zijnde klinkt dit echt perfect!

Hoe werkt dit horloge tijdens een triathlon?

Bij de start van de wedstrijd hoef je het horloge alleen maar aan te zetten. Het horloge houdt automatisch de tijden in T1 en T2 bij. Hij weet precies wanneer je begint met zwemmen, wanneer je op de fiets zit en wanneer je aan het looponderdeel begint. Aan het einde van de wedstrijd druk je op stop en slaat de Wahoo alle gegevens op. Zeker tijdens kortere triathlonwedstrijden is dit ideaal! Snelle wissels zijn dan enorm belangrijk en hoe minder focus en tijd je verliest, hoe sneller je over de finish komt! Na de wedstrijd kan je ook verschillen in de officiële raceresultaten en het horloge corrigeren in de bijbehorende ELEMNT app.

Speciaal voor de Wahooligans

Ben jij ook in het bezit van een Wahoo fietscomputer, zoals bijvoorbeeld de Wahoo ELEMNT Roam? Dan worden de gegevens van de Wahoo ELEMNT RIVAL automatisch gedeeld met de fietscomputer zonder dat je een knop hoeft in te drukken! Zo ben je geen tijd kwijt om de apparaten voor een training aan elkaar te koppelen. Ook kan je het horloge koppelen aan Wahoo KICKR Smart Fietstrainers.

Uiterlijk van het horloge

Het horloge heeft een sportieve maar ook stijlvolle uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Het grote kleurendisplay van dit multisporthorloge is erg overzichtelijk en duidelijk. Zo beschikt het horloge over een omgevingslichtsensor en Perfect View Zoom. Hierdoor kan je tijdens het sporten in één oogopslag alle gegevens zien, ook wanneer het donker is. Met de Perfect View Zoom kan je tijdens de training makkelijk in en uitzoomen op specifieke trainingsgegevens. Tijdens het sporten kan je de statistieken bekijken die voor jou waardevol zijn op dat moment. Het scherm voor het kleurendisplay is gemaakt van een soort glas dat prima tegen een stootje kan.

Wahoo ELEMNT RIVAL koppelen aan de bijbehorende app

Je kan dit sporthorloge koppelen aan de bijbehorende ELEMNT app. Via deze app kan je het horloge instellen, trainingsschermen aanpassen, trainingsprofielen opbouwen en de Wahoo ELEMNT RIVAL koppelen aan verschillende apps (zoals Strava en TrainingPeaks) en draadloze sensoren. Daarnaast kan je in de app ook tutorials volgen om wegwijs te worden met het horloge. Met het horloge kan je ook verbinding maken met Wahoo fietscomputers en Wahoo KICKR Smart Trainers.

Batterijduur en andere kenmerken

In de smartwatch-modus gaat de batterij van het horloge 14 dagen mee. In GPS- of HR-modus gaat de batterij tot 24 uur mee. Dat betekent dus dat je dit horloge ook tijdens een triathlon over de hele afstand kan dragen. Je kan het horloge onder andere gebruiken bij indoor fietsen op een KICKR Smart Trainer of de KICKR bike, buiten fietsen, hardlopen, binnen zwemmen, zwemmen in het buitenwater bij krachttraining en bij yoga.

Uitgelichte afbeelding van: blog.wahoofitness.com

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Puck