Bekijk direct alle Fitbit aanbiedingen van deze week via deze link!⌚

Stryd Footpod koppelen aan Garmin sporthorloge

Stryd Footpod koppelen aan Garmin sporthorloge
Photo by Steven Lelham on Unsplash

Vermogensmeters – ook wel powermeters genoemd – zijn al jaren ontzettend populair onder wielrenners en triatleten. Tegenwoordig heb je ook een vermogensmeter op de markt voor hardlopers. De meest bekende powermeter voor hardlopers is de Stryd Footpod. Deze hardloopvermogensmeter heeft nu ook een nieuwe Connect IQ app voor Garmin sporthorloges.

Stryd Workout Apps Stryd Footpod in de Connect IQ store

De apps van Stryd kan je vinden in de Connect IQ store van Garmin. Garmin heeft twee verschillende apps die je kan downloaden op je smartphone. De eerste app is Garmin Connect. Hier vind je alle trainingsgegevens en overzichten. Ook kan je hier intervaltrainingen in samenstellen. De Garmin Connect IQ store is weer net een andere app. Hier kan je verschillende watchfaces en (betaalde) apps downloaden voor op je sporthorloge, waaronder de apps van Stryd. Onder de Stryd apps vind je de Stryd IQ running app en de PowerRace Racing app. Over deze verschillende apps vind je hieronder meer.

PowerRace | Stryd Footpod Racing app

Van StrydTeam vind je in de Connect IQ store de Stryd PowerRace app. Je geeft de race aan en het vermogen dat je wilt lopen en de app helpt jou om een persoonlijk record te lopen. Wanneer je te hard (of te zacht) loopt trilt de app. Op het horloge kan je in de gaten houden hoe lang je nog moet lopen tot de finish en hoe je sterk kan finishen. In de Connect IQ store zie je ook welke toestellen van Garmin compatibel zijn.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Stryd IQ | Stryd app | Stryd zones data field

Stryd IQ is een app die nu verouderd is. Als alternatief kan je nu de nieuwe Stryd app gebruiken, PowerRace, of het Stryd zones data field. Dit data field vind je in de Connect IQ store onder gegevensvelden. In dit gegevensveld zie je real-time gegevens van de Footpod, zoals het vermogen dat je levert en de zone waar je in loopt. Je kan de zones handmatig instellen of je kan zorgen dat de zones bepaald worden door CP (critical power). Een automatisch CP wordt aangeraden om de beste resultaten te bewerkstelligen. Dit CP ligt namelijk het dichtst bij de huidige conditie.

Installatie instructies voor Stryd Zones

In de Garmin Connect IQ store vind je ook de installatie instructies. Er is een blog te vinden met instructies voor de Connect IQ 2.0+ horloges en voor de Connect IQ 1.4+ horloges. Bekijk ook de onderstaande video om de Stryd Zones data field te installeren op de computer, op Android of iOS.

Voor jou geselecteerd
tempostrategie op maat voor op een sporthorloge
Tempostrategie op maat voor op een sporthorloge