Home » Blog » iOS 14.5 update: Unlock iPhone met een Apple Watch

iOS 14.5 update: Unlock iPhone met een Apple Watch

Apple Watch ontgrendelen iPhone iOS 14 5

Op 26 april 2021 is de nieuwste iOS update van Apple uitgekomen. Normaal gesproken niet iets waar ik voor Sporthorloge365 over schrijf, maar deze keer heeft de Apple Watch er ook iets mee te maken. Gebruikers die de nieuwe update hebben gedaan op hun telefoon én gebruik maken van een Apple Watch, zoals de Series 6, kunnen hun telefoonscherm ontgrendelen met behulp van een Apple horloge. Buiten deze update voegt iOS 14.5 ook een aantal andere zaken toe, zoals meer Siri-stemmen, nieuwe privacy controles, huidskleuropties voor emoji’s en nog meer. Deze update is beschikbaar als gratis software-update en wordt rustig over de wereld uitgerold.

Ontgrendel de iPhone met Apple Watch

Klanten van Apple krijgen na de iOS 14.5-update direct de mogelijkheid om een iPhone te ontgrendelen met behulp van een geschikt Apple horloge. Dit werkt via de telefoon met Face ID, waardoor het name handig is als je een mondmasker draagt. Als je bijvoorbeeld een masker draagt en je wilt de telefoon unlocken met Face ID, dan kan je dit doen als je ook het horloge om de pols hebt. De iPhone zal herkennen dat je een mondmasker draagt. Op de Apple Watch, die je met de pincode ontgrendelt hebt, krijg je een notificatie dat de iPhone ontgrendelt is. H

Welke horloges en iPhones zijn geschikt?
De nieuwe functie werkt met iPhone X en hoger en Apple Watch Series 3 en hoger.

Hoe werkt dit? Een stappenplan!

Je volgt de volgende stappen om ontgrendelen met een Apple horloge in te stellen:

  1. Zorg dat je de laatste update (iOS 14.5 of hoger) hebt geïnstalleerd op de iPhone
  2. Zet op de telefoon Face ID aan
  3. Op de Apple Watch zet je pols detectie (wrist detection)aan.
  4. Stel een pincode in op het horloge
  5. Doe het horloge om de pols en unlock deze met de pincode
  6. Ga naar instellingen op de iPhone
  7. Scroll naar beneden totdat je de menuoptie met Face ID ziet. Klik hier op
  8. Vul jouw wachtwoord of pincode in
  9. Scrol naar beneden en zet de optie Unlock met Apple Watch aan. Je krijgt nu wat uitleg over wat deze feature inhoudt.
  10. Druk op aanzetten of Turn On om door te gaan

Hieronder bekijk je de Engelstalige uitleg van Apple Support in een video

Voor alle nieuwe iOS 14.5 verbeteringen, kijk je hier.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.