Home » Blog » Apple Fitness+ kopieert Apple Watch scherm naar je TV of telefoon

Apple Fitness+ kopieert Apple Watch scherm naar je TV of telefoon

Apple Fitness+

Apple heeft op hun jaarlijkse Apple-Event meerdere aankondigingen gedaan. Naast de aankondiging van de nieuwe Apple Watch Series 6, maakte Apple ook Apple Fitness+ wereldkundig. Fitness plus pakt de gegevens van de Apple Watch op een intelligente manier op en verwerkt deze op een slimme manier op je scherm. Zo kun je workouts thuis volgen op een iPhone, iPad of Apple TV. Je ziet dan jouw gegevens, zoals hartslag en aantal calorieën verbrand, live op je scherm naast de workout. Hieronder bekijk ik wat Apple Fitness is, bekijk je een video en meerdere afbeeldingen en geef ik mijn eigen mening over deze nieuwe manier van gegevens betrekken bij een Apple workout.

Wat is Apple Fitness+?

Apple Fitness+ (plus) wordt ook wel het nieuwe fitnessen genoemd. Met Apple Fitness+ worden de gegevens uit Apple Watch slim omgezet, zodat ze op het scherm van iPhone, iPad of Apple TV kunnen worden bekeken. Fitnessen was nooit eerder zo persoonlijk. Je ziet namelijk bij de workout die je thuis volgt op je scherm jouw persoonlijke gezondheids- en trainingsstatstieken. Zo zie je op het scherm hoe het met je hartslag gaat, maar ook informatie over hoeveel calorieën je tijdens de workout hebt verbrand.

Diverse workouts

Apple Fitness + wordt gelanceerd met de meest populaire trainingstypen, waaronder fietsen, loopband, roeien, HIIT, kracht, yoga, dans, core en mindful cooldown, en elke training wordt begeleid door muziek die zorgvuldig is samengesteld door de trainers. Ben je lid van Fitness  +, dan kun je zelf kiezen welke workout je wilt doen. Zo kun je een training en trainer zelf uitkiezen en gaan sporten. De gegevens van je Apple Watch staan dan op je scherm!

Video-aankondiging

In de onderstaande video bekijk je meer informatie over deze manier van fitnessen met Apple Fitness Plus

Is de dienst in Nederland beschikbaar?

Apple test de dienst eerst uit in de Verenigde Staten. Wanneer de dienst precies beschikbaar is in Nederland en België is nog onbekend, maar dit gaat geen jaren duren. Fitness+ kost in Amerika $9,95 per maand of $79,95 bij jaarlijkse betaling. Ik verwacht dat het in Nederland ook rond de €9,95 gaat kosten bij release.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een aantal vragen en antwoorden over Apple Fitness op een rij.

Wat is Apple Fitness+?

Apple Fitness + is een nieuwe fitnessdienst die mogelijk wordt gemaakt door Apple Watch. Je kunt kiezen uit een catalogus met trainingen die worden gegeven  door deskundige trainers wereldwijd. Meetgegevens tijdens de sessie, zoals hartslag en verbrande calorieën, worden van je horloge naar je iPhone, iPad of Apple TV afgehaald en live op je scherm gezet. Zo hoef je niet constant naar jouw Apple Watch te kijken tijdens de training. De gegevens van de Apple Watch staan gewoon op je scherm!

Moet je een Apple Watch hebben om hier aan mee te doen?

Ja. Deze fitnessdienst van Apple werkt alleen als je zelf een Apple Watch hebt. Recent is de Apple Watch Series 6 uitgekomen, dus wellicht is het een mooie tijd voor een Apple Watch Series 6 kopen! Liever iets minder uitgeven? De Watch Series 5 is ietsjes goedkoper geworden nu de nieuwere versie uit is.

Is dit voor een beginner ook geschikt?

Ja. Apple Fitness + is gemaakt voor iedereen, van beginners tot pro. Bij elke training wordt aangegeven hoe je aanpassingen kan doen om het voor jouw niveau geschikt te make. Je kiest zelf het type training, de tijd en de trainer. Er is ook een instructieprogramma genaamd de Absolute Beginner voor mensen die de basis moeten leren.

Moet ik speciale sportspullen aanschaffen om mee te doen?

Dit is volledig afhankelijk van de soort training die je uit wilt voeren met Fitness+. Voor veel trainingen heb je geen speciale sportspullen nodig. Soms is het wel nodig. Wil je bijvoorbeeld een yogales volgen? Dan is een yogamat wel prettig! Een indoorfietsles kan je natuurlijk niet volgen zonder een indoorbike, etc.

Blijft mijn data privé?

Ja. Apple hanteert een hoge standaard. Jij kan zelf bepalen welke gegevens met wie worden gedeeld en hoe. Lees van tevoren wel goed de voorwaarden en het privacybeleid. Apple heeft wel een aantal gegevens nodig als je producten van het bedrijf wilt gebruiken.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner
nv-author-image

Edwin

Edwin test, bekijkt en schrijft reviews over sporthorloges, smartwatches en activity trackers. Daarnaast volgt hij dagelijks het laatste nieuws omtrent (slimme) horloges. Hij praat graag over alles wat met (sport)horloges te maken heeft. Naast horloges schrijft hij ook veel over massage guns. Dit doet hij op Massagegunreview.nl. Contact opnemen met Edwin kan via Facebook of via het contactformulier.