Home » Kennisbank » Algemene horlogetermen » Touchscreen (aanraakscherm)

Touchscreen (aanraakscherm)

Kennisbank sporthorloge touchscreen aanraakscherm

Slimme horloges, zoals sporthorloges, activity trackers en smartwatches kun je héél grofweg indelen in twee categorieën. Sommige horloges zijn uitgerust met een touchscreen, anderen bedien je met knopjes aan de zijkant van het display. Een touchscreen op een horloge heeft voordelen, maar ook nadelen. Op deze pagina van de kennisbank lees en leer je meer over touchscreen (aanraakscherm) op een (slim) horloge. Ook geven we een korte definitie van het begrip.

Wat is een touchscreen op een horloge?

Sommige slimme horloges zijn uitgerust met een touchscreen. Vaak zijn dit horloges die vallen in de categorie smartwatches. Een touchscreen op dit soort horloges zijn schermen die je aan kan raken om te bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld swipen naar instellingen in het menu, druk je op het scherm om een activiteit te starten of om een oproep te beantwoorden. Veel horloges zijn Voorbeelden van horloges met een touchscreen:

Voordelen van een touchscreen horlogescherm

Een touchscreen op een horlogescherm heeft voordelen en nadelen. Zo wordt een sporthorloge vaak niet uitgerust met een aanraakscherm en een smartwatch wel. Dit komt door de volgende voordelen en nadelen:

• Snelheid
  • Gebruiksgemak
  • Schermgrootte is kleiner, omdat er geen knopjes aan de zijkant zitten
  • Je weet waar je moet drukken

Nadelen aanraakscherm smartwatch

• Gevoeligheidsproblemen
  • Schermgrootte
  • Per ongeluk iets indrukken
  • Onder water en tijdens sporten (zweet) soms niet nauwkeurig
Top 10 smartwatches en activity trackers banner