Een nieuw jaar; nieuwe ronde, nieuwe kansen. Vorig jaar zagen we een aantal nieuwe smartwatches en activity trackers opkomen, maar het waren vooral de oudere modellen die als warme broodjes over de toonbank vlogen. Op het moment is CES 2020 bezig. Dit is een technologiebeurs waar veel nieuwe innovaties worden aangekondigd. Ook op het gebied van smartwatches, sporthorloges en activity trackers wordt er veel nieuws aangekondigd. We bekijken in deze blog de nieuwste aankondigingen!

Wat is CES precies?

CES is een technologiebeurs waar meer dan 4.400 bedrijven, waaronder fabrikanten ontwikkelaars en leveranciers hun nieuwste snufjes tonen. De bedrijven zijn actief in verschillende technologiesectoren. Tijdens de CES-conferentie worden er meer dan 250 sessies en aankondigingen gehouden en zijn meer dan 170.000 bezoekers uit 160 landen. Alle deelnemers en meer informatie over de tech-beurs kun je via deze link bekijken

CES 2020 smartwatch en sporthorloge aankondigingen

Er zijn een aantal leuke nieuwe snufjes aangekondigd. Hieronder hebben we de leukste aankondigingen op het gebied van wearable-tech­ verzameld.

Amazfit T-Rex; een goedkope smartwatch van hoge kwaliteit

Amazfit T rex

Amazfit timmert hard aan de weg op het gebied van smartwatches. Eerder hebben we een activity tracker van het merk al opgenomen in onze lijst met beste hardloophorloges 2020. De Amazfit T-rex is aangekondigd op CES2020 en lijkt een rivaal te worden voor meerdere goedkope modellen van Garmin. Het horloge heeft een groot scherm, 1,3 inch display, een batterijduur van maximaal 20 dagen bij normaal gebruik en meer dan 20 uur in GPS-modus. Het heeft 14 sportmodi ingebouwd en krijgt een adviesprijs van 140 dollar mee, iets meer dan 125 euro.

Lees ook:  Zeilhorloge: MARQ® Captain: American Magic Editie kopen en informatie

Bron afbeelding: https://en.amazfit.com/t-rex.html

Aankodiging in een video

Op 8 januari 2020 is de onderstaande video door Xiaomi Life geplaatst met daarin een aankondiging van het horloge.

Amazfit Bip S krijgt een flinke spec boost

Amazfit Bip S

We blijven nog even hangen bij het merk Amazfit. Eerder bracht het bedrijf Xiaomi al de Bip smartwatch op de markt; een budget horloge. Het wordt gezien als een zeer solide aankoop voor onder de 100 euro. Op de CES2020 beurs onthulde het bedrijf de Bip S, de nieuwste versie van de goedkope smartwatch. Deze is waterbestendig tot 5ATM en heeft een flink verbeterde levensduur en hartslagmeter. Ook weegt het horloge slechts 31 gram, net als de oudere versie.

Withings onthult hybride smartwatch ScanWatch

Withings ScanWatch 2020

Op CES2020 heeft Withings het hybride gezondheidshorloge ScanWatch aangekondigd. Dit horloge heeft een focus op gezondheid. Het kan ECG-metingen uitvoeren en medische aandoeningen zoals slaapapneu en hartritmestoornissen detecteren. Het wordt uitgebracht in twee maten – 38 mm en 42 mm – en heeft een batterijduur van 30 dagen. Op het scherm zie je informatie over hartslag, stappendoel en aantal stappen, meldingen en de instructies over meerdere metingen die je an uitvoeren. De Withings ScanWatch meet 24-7 hartslag en stappen. Daarnaast meet het 30 sporten. Helaas heeft het geen GPS, waardoor een aantal opties, zoals route-tracking wegvallen. De ScanWatch blinkt ook uit op het gebied van slaap en slaaptracking.

Skagen Falster 3 aangekondigd

Falster 3

De Skagen Falster is in Nederland niet heel erg bekend, maar in het buitenland is het een merk dat goed verkoopt. De nieuwste versie is aangekondigd op de technologiebeurs CES. Grootste verandering is dat het gebruik gaat maken van de nieuwste processor van Qualcomm, de Snapdragon Wear 3100-chip. Hierdoor kan de smartwatch nog energiezuiniger te werk gaan en zal het sneller werken. Ook de opslagruimte is verdubbeld ten opzichte van het vorige model. Meer over dit horloge kan je lezen op de website van het Deense bedrijf Skagen.

Lees ook:  Suunto 7 sporthorloge van 2020: kenmerken en kopen

Suunto brengt een nieuwe smartwatch uit

Suunto 7

Een van de grootste aankondigen op sporthorloge-gebied is de Suunto 7. Hier hebben we eerder al een uitgebreid artikel over geschreven, omdat we hier een persbericht over ontvingen vanuit Suunto. Lees meer over de Suunto 7.

Diesel kondigt Fadelite aan

Diesel

Diesel en de Fossil Group combineren de Axial smartwatch die in augustus werd gelanceerd met een nieuwe unisex-serie, de Fadelite. In tegenstelling tot eerdere modellen is de Fadelite kleiner dan zijn voorganger. Het heeft een transparante horlogeband en is te koop in vier kleuren. Het sporthorloge maakt gebruik van Wear OS, waardoor je gebruik kan maken van Google Pay, Google Assistant, hartslag volgen, aanpasbare wijzerplaten, muziekbesturing en smartphone-meldingen. Het horloge is in maart 2020 te koop met – hoogstwaarschijnlijk – een adviesprijs van €299.